PUR-VAHT – mis see on?

PUR-Vaht on praeguse aja üks tõhusamaid soojustusvahendeid, mida hinnatakse oma madala soojusjuhtivuse ja vastupidavuse poolest.

PUR-vaht ehk polüuretaanvaht on kahest komponendist koosnev isolatsioonivaht, mida paigaldatakse spetsiaalse seadme abil kas pritsides, süstides või valades. PUR-vaht tekib kahe vedela aine omavahelisel kokkupuutel ning paisumisel. Paigaldades nakkub PUR-vaht tugevalt aluspinnale ja tagab ühtlase, ilma liitekohtadeta, soojustuse, mis on ajas püsiv. See ei nihku, ei kuku alla ega vaju kokku. Vaht täidab kõik tühimikud, praod ja liitekohad, saavutades maksimaalse soojapidavuse. Vahu paigaldamine, võrreldes tavaliste soojustusmeetoditega, on oluliselt kiirem ning mugavam, andes suure ajalise, aga ka rahalise kokkuhoiu.

PUR-vahu kasutusvaldkond on lai ja sobib kasutamiseks vundamendist katuseni, nii sise- kui ka välistööde juures. Vaht on täielikult veekindel ja ei ima niiskust ega hallita, mistõttu ei ole võimalik bakteritel ja seentel paljuneda. Seetõttu on PUR-vaht inimese tervisele ohutu. Lisaks ei sisalda vaht sisalda lendlevaid osakesi ega eralda mürgiseid gaase.

PUR-VAHU TÜÜBID

Olemas on kaks põhilist gruppi vahte – avatud ja suletud pooridega PUR-vaht. Üldiselt selgitame sobiva materjali välja konsultatsiooni käigus, kuid on olemas mõned üldised põhimõtted, millest lähtuda.

Avatud pooridega vaht lasebveeaurul endast läbi liikuda, kuid sealjuures sulgeb õhu liikumise. Seetõttu on avatud pooridega vahu kasutamisel vajalik aurutõkke paigaldus. Avatud pooridega vaht on pehme ja koheva struktuuriga ning hea heliisolaator, sobides hästi siseseinadesse. Avatud pooridega vahtu kasutatakse vahelagede, siseseinade, puitkonstruktsioonide, fassaaadide, pööningute ja põrandade soojustamiseks.

Suletud pooridega vaht see-eest ei lase veeauru läbi, toimides hüdroisolaatorina. Suletud pooridega vaht on poole soojapidavam materjal võrreldes tavasoojustusega, saavutades nõuetele vastava soojapidavuse oluliselt õhema kihiga. Suletud pooridega PUR-vaht ei vaja tuule- ega aurutõkke paigalsamist, täites need funktsioonid ise. Suletud pooridega vahtu kasutatakse katuste, vundamentide, välisseinade ja keldrite soojustamiseks.

PUR-VAHT – eelised ja omadused

PUR-vahul on palju eeliseid, mistõttu teeb materjal silmad ette tavalistele soojutusvahenditele. Toome mõned peamised eelised välja. PUR-vaht on:

  • parima soojapidavusega. PUR-vaht on kõige soojapidavam soojustusmaterjal, vähendades külmasildu ning seeläbi ka energiakulusid nii suvel kui ka talvel;
  • suurepärase nakkuvusega, mis tähendab, et see sobib kõikidele pindadele – kivi, puit, klaas, metall;
  • laia kasutusvaldkonnaga. Soojustada saab seinu, fassaade, katuseid, vundamente, lagesid, põrandaid ja mahuteid.
  • vastupidav. Paigaldades tekib elastne kiht, mis katab kõik praod, süvendid ja vahend. Materjal ei vaju ega pragune;
  • tuulekindel, seega puudub tuuletõkke kasutamise vajadus.
  • keskkonnasõbralik ja ohutu materjal, mille paigaldamisel ei teki materjalijääke.
  • kiirsti paigaldatav võrreldes tavasoojustusega, mistõttu säästad aega ja kulusid.
  • ei ima niiskust ega hallita, tänu millele ei ole seentel ja bakteritel soodsat kasvukeskkonda.
  • heli summutav.

Kui oled kaalumas PUR-vahu kasutamist, siis kindlasti konsulteeri meie spetsialistidega, kes annavad asjatundlikku nõu. Võta meiega ühendust!