PUR-vaht on praeguse aja efektiivsemaid soojustusmaterjale. Kas PUR-vahtu võib kasutada kõikjal?  Vastus on jah, kuid tuleb valida sobivaim vahu tüüp ning seetõttu soovitame enne töid konsulteerida meie spetsialistidega.

PUR-vaht sobib hoone soojustamiseks vundamendist katuseni. Vaht sobib nii vundamendi, keldri, põranda, seinade, fassaadide, pööningute, lagede ja katuse soojustamiseks. Samuti sobivad PUR-vahuga soojustamiseks erinevad alusmaterjalid nagu metall, betoon, kivi, klaas, puit ja muud materjalid. Seetõttu kasutatakse vahtu ka erinevate mahutite, erisõidukite ning tööstus- ja tootmishoonete soojustamiseks. Vaht on vee- ja niiskuskindel, ei hallita ega mädane, sobides seetõttu allergikutele, kuna ei eralda mürkaineid ega lenduvaid osakesi.

Kirjeldame PUR-vahu kasutamist peamistes kohtades ja anname juhiseid, kus ning millist valida.

Vundamendi soojustamine

Kuna vundament on osaliselt pinnases on parimaks lahenduseks suletud pooridega polüretaanvaht, mis lisaks soojustusele tagab ka niiskustõkke. Soojustamiseks paljastatakse vundament, luuakse karkass ning PUR-vaht pritsitakse spetsiaalse seadmega vundamendile. Kui vaht on tardunud, lõigatakse see sirgeks ning paidaldatakse soklikate. Kui vundament on maakivist või muust ebatasasest materjalist, siis PUR-vaht nakkub ebaühtlasele pinnasele ideaalselt ning täidab kõik tühimikud, vältides külmasildade tekkimist.

Põranda soojustamine

Põranda soojustamiseks sobivad mõlemad (avatud pooridega, suletud pooridega) vahud ning seetõttu lähtutakse eesmärgist. Kui soovitakse võimalikult õhukese kihiga saavutada maksimaalne tulemus, siis soovitame kasutada suletud pooridega vahtu. Kui tegemist on vahelaega või korrustevahelise põrandaga, siis helikindluse saavutamiskes soovitame kasutada avatud pooridega vahtu.

Seinade soojustamine

Välisseinade soojustamiseks, kust toimub ka suurim soojakadu, on parim lahendus suletud pooridega PUR-vaht. Suletud pooridega vaht on ei vaja eraldi niiskus- ega aurutõket, vaid on täielikult niiskuskindel. Siseseinade soojustamiseks soovitame kasutada avatud pooridega PUR-vahtu, mis on kohev ja õhulisem materjal, tagades sedasi hea heliisolatsiooni. Siseseinade soojustamine takistab sooja õhu lekkimist soojematest tubadest jahedamatesse.

Katuse soojustamine

Katuse soojustamiseks sobivad mõlemad vahud – nii avatud kui ka suletud pooriga vaht. See-eest katuse soojustamine on eriti oluline, sest ka sealt kaudu on majade soojakadu suur.  Talvel läheb katuse kaudu välja suur osa soojusest ning suvel kütab päike katusealused väga kuumaks. PUR-vahuga soojustamine muudab talvel olemise soojemaks ning suvel jahedamaks. PUR-vaht sobib erinevat tüüpi ja kujuga katustesoojutamiseks, täites kõik tühimikud ja avad.

Muidugi on PUR-vahtu kasutusvaldkonnad oluliselt laiemad ning seetõttu soovitame parima valiku tegemiseks kindlasti küsida nõu meie spetsialistidelt.